Care este diferenta dintre Reseller şi VPS ?

Articole şi documentaţii folositoare.
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

22 Sep 2014, 22:22

Pentru a intelege cel mai bine care este diferenta dintre reseller si VPS, trebuie mai intai sa ne familiarizam cu definitiile acestor termeni:
  • Reseller (revanzare) reprezinta acea companie sau persoana care achizitioneaza o parte dintr-un server/un server/mai multe servere si ofera spre vanzare (revinde) propriile pachete de gazduire web.Practic resellerul detine un pachet foarte mare de hosting pe care impartindu-l in pachete mai mici il revinde catre cosumatorul final.
  • VPS este acronimul de la Virtual Private Server, care inseamna server virtual privat. VPS-ul reprezinta o metoda de partitionare a resurselor unei masini, de obicei un server puternic, in mai multe masini astfel incat fiecare se comporta ca un calculator/server independent de celelalte masini virtuale. Fiecare server virtual poate avea propriul lui sistem de operare si poate fi oprit sau repornit fara sa influenteze comportamentul celorlalte masini. Mai multe detalii aici: Ce este un VPS ?
Asadar, un VPS devine necesar atunci cand cerintele dumneavoastra de resurse sunt mult peste un pachet normal de gazduire web. Ordinea (in functie de resursele necesare) ar fi cam asa: Gazduire shared < Reseller < VPS < Server Dedicat
Astfel, daca aveti mai multe website-uri sau doriti sa va instalati un anume software pentru functionarea unor aplicatii, una sau mai multe aplicatii cer resurse din ce in ce mai mari, atunci un VPS poate fi solutia.

Daca achizitionati un VPS sau un Server Dedicat, resursele acestuia vor fi folosite doar de catre dvs., nu si de alte site-uri. In momentul in care nu mai aveti resurse, nu mai merg(e) site-ul/site-urile.

In cazul gazduirilor shared si reseller, sunt puse mai multe conturi pe acelasi server care impart resursele acelui server intre ele. Cand unul trage mult prea multe resurse e rugat sa treaca la VPS, de obicei.

Sursă : pctroubleshooting.ro
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
Post Reply

Return to “Documentaţii”