Cum sa curatam placa de baza, memoriile RAM si celelalte componente?

Tutoriale si explicatii hardware pe înţelesul tuturor!
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

06 Dec 2015, 14:26

Procesorul, ventilatoarele de pe carcasa, placa video si sursa de alimentare nu sunt singurele piese care trebuie curatate si intretinute. Prin urmare, sa continuam cu celelalte piese. Placa de baza o curatam cu atentie, fara sa atingem nici un circuit, fara sa o fortam si doar cu pensula si aerul suflat cu aspiratorul. Ne ocupam de ambele parti ale acestei componente hardware, pentru ca praful se depune peste tot. Placutele de memorie RAM le scoatem din sloturile lor si inlaturam tot praful de pe ele. Tot pe placa de baza exista o baterie plata pe care o scoatem din locasul ei si inlaturam orice urma de praf. Placa de retea, placa pentru tv tunner si orice alte placi de extensie le scoatem cu grija din locasul lor si procedam la fel. Cablurile de conectare de asemenea trebuie curatate de praf. Cand ajungem la hard disk nu trebuie sa facem deloc rabat de la atentie si de la procedura de curatare descrisa mai sus. Respectiv, scoatem hard-ul din locasul lui, nu atingem nici un circuit cu mana libera, curatam cu pensula, iar la final suflam praful ramas cu aspiratorul casnic. Daca exista unitate pentru dischete o inlaturam si pe aceasta si o curatam sufland foarte mult aer la exterior cat si la interior, aceasta este o componenta care acumuleaza foarte mult praf in interior, chiar daca nu este folosita in mod constant.

Foarte multi calculatoristi recomanda curatarea interiorului calculatorului cu carpe si solutii lichide, eu inca odata repet, NU PROCEDA ASA! Nu exista carpe care sa nu lase scame si nici lichide special concepute pentru asa ceva. Nici un producator de componente de calculator nu recomanda procedurile de curatare recomandate de specialistii in IT deveniti peste noapte.

Chiar si carcasa trebuie curatata de praf la interior, prin urmare insistam cu pensula si cu aspiratorul in toate unghiurile posibile. Atentie, unele carcase acumuleaza foarte mult praf in partea din fata, prin urmare trebuie sa verificam si sa inlaturam praful si din acea zona.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
Post Reply

Return to “Tutoriale si explicatii hardware”