Windows in safe mode - pentru situatii de urgenta

» Diverse tutoriale, pasi pentru intretinerea PC-ului si altele.
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

02 Mar 2015, 13:53

Image
Modul “Save Mode” ne ajuta in general atunci cand sunt probleme cu pornirea/incarcarea corecta a sistemului de operare Windows datorita unor programe, drivere, servicii sau atunci cand sistemul este virusat.

In “Save Mode” Windows-ul porneste cu un minim de resurse astfel incat sa faciliteze pe cat se poate rezolvarea problemelor.

Pornirea in save mode:

1. Porniti calculatorul iar daca este pornit trebuie restartat, si fiti pregatit sa apsati tasta F8 inainte ca acesata sa buteze.
2. Inainte de butare trebuie apsat repetat pe butonul F8 inainte ca logo-ul windows sa apara pe ecran pana apare meniul de Save Mode.
  • anumite placi de baza folosesc tasta F8 pentru a selecta unul din mediile de pe care se porneste boot-eaza (floppy, cd/dvd, hdd, usb,..etc), puteti trece de acest pas selectand dispozitivul corect (cel de pe care porneste windows-ul), de obicei hard disk-ul
  • in situatiile cand sunt mai multe sisteme de operare instalate pe acelasi calculator trebuie selectat tasta F8 imediat dupa selectarea sistemului de operare Windows
3. Daca totul este ok va apare “Windows Advanced Option Menu” exact ca in imaginea de mai jos. cu ajutorul cursorului de pe tastatura (sus/jos), puteti selecta prin meniu si alege modul optiunea dorita. in cazul nostru selectam “Save Mode”. Daca se doreste pornirea in save mode si sa aveti acces la retea selectati optiunea “Save Mode with Networking”.
Image 4. Dupa selectarea optiunii dorite apasam tasta enter pentru a continua boot-are in save mode
5. In functie de performantele calculatorului sistemul va porni mai repede sau mai incet. la pornire apare mesajul de avertizare ca Windows-ul porneste in Save Mode (vezi imaginea de mai jos).
Image 6. Selecteti “Yes” pentru a putea trece de acest mesaj si astfel sa intrati in Windows Save Mode.
7. Acum nu mai ramane decat sa faceti modificarile dorite.

http://vastit.ro/windows-in-safe-mode/
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
RazvanCosta
Moderator
Posts: 203
Joined: 06 Feb 2017, 15:24
Nume Real: Razvan Constantin
Nivel cunoştinţe IT: 5

08 Feb 2017, 21:31

Cu Windows 7 foloseam mereu aceasta optiune pentru a face un backup deoarece din cand in cand mouse-ul se bloca la 2-3 minute dupa ce deschideam calculatorul. Este o optiune foarte utila pentru a rezolva problemele atunci cand ceva nu merge cum ar trebui.
User avatar
HawK
Membru
Posts: 66
Joined: 12 Jul 2016, 19:23
Nume Real: Kristian
Nivel cunoştinţe IT: 8

30 Apr 2017, 16:51

Cel mai folositor este atunci cand vrei sa stergi anumite programe de tip anti-virus.
User avatar
casi
Membru
Posts: 1
Joined: 12 Feb 2018, 16:18
Nivel cunoştinţe IT: 2

12 Feb 2018, 20:04

Va salut,

Am avut o problema cu bootarea in W7. Dupa instalarea de diverse programe sistemul nu mai porneste. Apare doar logoul si atat. Reuseam sa-l repornesc dupa manevra de system restore. Ultima oara insa nu am mai putut. Instalasem un update la W7 SP1. Am repetat de mai multe ori operatia, iar raspunsul era ca nu poate realiza cu succes. Fiind mai mare update-ul, nu am mai avut alt punct de restore si nu am stiut altceva decat sa renunt. De fiecare data dupa repornirea sistemului cautand in Event viewer aparea urmatoarea informatie: source: Kernel-Power, Event ID: 41, Task Category (63). cu descrierea : The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly. Am incercat si cu diverse comenzi din linia de comanda (bootrec.exe....) dar degeaba. Totul era instalat de o zi pe un SSD. Acum aparatul lucreaza normal după o instalare o unei imagini cu Redo Backup, dar imaginea este a unui sistem in Windws XP.
Daca ati mai intalnit problema, ce ar putea sa fi fost ?
Post Reply

Return to “Tutoriale PC”