diferenta imprimanta cu tusi si una laser

» Se acceptă întrebări în limita bunului simţ.
Post Reply
User avatar
tudorMD
Membru
Posts: 11
Joined: 01 Feb 2017, 00:03
Nume Real: francu tudor
Nivel cunoştinţe IT: 3

01 Feb 2017, 00:20

as vrea sa stiu daca exista o diferenta la felul in care iese printul
si care este mai buna la calitate/pret?
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

01 Feb 2017, 17:43

Imprimantele inkjet sunt recunoscute de cei mai multi dupa idee ca acestea pot tipiza pe hartie imaginile cu o calitate superioara, repoducandu-le final pe orice tip de hartie, o idee cat se poate de adevarata de altfel. Imprimantele laser pe de alta parte se caracaterizeaza prin faptul ca acestea sunt mult mai functionale in printat hartii, putand imprima mult mai multe si mult mai repede decat cele cu inkjet.

In raport cu pretul, o imprimanta laser este mai scumpa decat una inkjet, dar acest lucru este discutabil in raport cu timpul. Un cartus de la o imprimanta laser dureaza cu pana la de 20 ori mai multe foi decat unui pentru o imprimanta cu jet de cerneala.

Imprimantele laser sunt mult mai voluminoase decat cele inkjet, deci un loc pentru acestea se creeaza mai greu decat pentru o imprimanta dedicata in special fotografiilor. Cu toate acestea, din moment ce o imprimanta laser este mai mare, are si un loc de stocare mai generos, cazand pana la 250 de foi, pe cand una inkjet poate sustine circa 100-150 de foi maxim.

Imprimantele laser se dovedesc a fi foarte utile in domoeniul bussinesului, dupa cum putem observa din faptul ca pot printa mai multe foi decat una inkjet, pot stoca mai multe foi si totodata, au o viteza mult mai mare decat cele inkjet, deoarece cele cu cerneala trebuie sa revina de mai multe ori cu ,,paleta” pentru a tipari corect semnele.

Totodata pentru documente se potriveste mult mai bine imprimanta cu laser deoarece poate reproduce perfect o multime de fonturi, pe cand imprimanta inkjet este dedicata in special fotografiilor, premitand sa reiasa orice mic detaliu stocat in aparatele foto. Imprimantele inkjet pot reproduce milioane de culori intr-o poza daca este nevoie, si totusi ea pleaca de la doar 3-4 cartuse. De obicei cartusele color sunt mai scumpe decat cele negre.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
tudorMD
Membru
Posts: 11
Joined: 01 Feb 2017, 00:03
Nume Real: francu tudor
Nivel cunoştinţe IT: 3

02 Feb 2017, 00:16

multumesc mult .
Azi am fost si am achizitionat o imprimanta canon MG 3650 si am observat ca scoate pozele perfecte
Post Reply

Return to “Locul cu diverse intrebari”