Probleme la bootare dupa SSD Kingston V300 120GB SATA-III 2.5

» Se acceptă întrebări în limita bunului simţ.
Post Reply
User avatar
ByeBye
Membru VIP
Posts: 101
Joined: 17 Sep 2014, 20:49
Nivel cunoştinţe IT: 6

16 Aug 2015, 19:31

Salut, mi-am cumparat un ssd SSD Kingston SSDNow V300 120GB SATA-III 2.5 inch l-am instalat pe laptop totul a mers bine pana acum 3 saptamani. Problema mea este ca aproape de fiecare data cand dau restart sau pornesc laptopul imi apare logoul thoshiba si apoi cand da sa booteze se blocheaza acolo si trebuie sa il inchid sa il pornesc iarasi si sa intru in boot menu si sa aleg ssd. Banuiesc ca incearca sa booteze de pe odd si de aceea se blocheaza. Am schimbat in bios ordinea de boot adica ssd, odd si tot asa face. Ma enerveaza foarte tare cand isi face windows-ul update si necesita restart si se blocheaza acolo in loc sa se porneasca. Nu ar fi o mare problema daca nu ar avea de suferit sistemul de operare. De vreo 3 ori a trebuit sa reinstalez windows-ul din cauza asta ca se bloca la un update important... Am desfacut laptopul in speranta ca se va rezolva problema daca scot si bag iarasi ssd, dar nu a functionat. Cel mai probabil este stricata unitatea optica deoarece daca apas un pic mai tare pe partea in care este amplasata sau chear pe tastele de langa ea apropape de fiecare data iese afara ca si cum as apasa pe buton ca sa inserez un disc... Oare exista vreo setare in bios sa dezactivez unitatea optica? Sau daca stiti vreo rezolvare va rog sa ma ajutati.
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3833
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

16 Aug 2015, 23:26

In BIOS, in Serial- ATA Raid Config ai setat AHCI. Daca schimbi in IDE nu mai ai problema respectiva, teoretic, practic poate sa fie si de la bios, atunci când butează să aibe functia auto detect şi să caute SSD - HDD ..
Tu mai ai in afara de SSD şi un HDD pus la laptop?
Unitatea optică o ai tot pe sata?
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
ByeBye
Membru VIP
Posts: 101
Joined: 17 Sep 2014, 20:49
Nivel cunoştinţe IT: 6

17 Aug 2015, 13:49

Nu am decat ssd pus. Nu stiu daca unitatea optica este pusa pe sata..
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3833
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

17 Aug 2015, 22:35

Uite la unitatea optică dacă este pusă pe sata, dacă o ai pe sata scoat-o, pune repede windows-ul pe stick - instalează-l şi vezi dacă mai face la fel :)
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
sebastian55
Membru
Posts: 60
Joined: 19 Feb 2016, 11:43
Nume Real: Stefan George
Nivel cunoştinţe IT: 3

12 Mar 2016, 15:46

Fa un update de bios poate merge
Post Reply

Return to “Locul cu diverse intrebari”