Ce este INTERNETUL ?

» Gazda site-ului tău, domenii, calitatea serviciilor, provideri, abonamente si servicii, .etc
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

03 Oct 2014, 20:53

Termenul Internet, sau şi internet, are mai multe sensuri strans inrudite, in funcţie de context:

* Numele propriu Internet (scris cu majusculă) se referă la World Wide Web, reţeaua mondială unică de computere interconectate prin protocoalele (regulile) de comunicare Transmission Control Protocol şi Internet Protocol, numite pe scurt TCP/IP. Precursorul Internetului datează din 1965, cand Defence Advanced Research Projects Agency (en:DARPA) (Agenţia pentru Proiecte de Cercetare inaintate de Apărare - a Ministerului Apărării, Department of Defense sau DoD din SUA) a creat prima reţea de computere interconectate sub numele ARPAnet. Super-reţeaua din zilele noastre a rezultat din extinderea reţelei Arpanet.
* Substantivul comun internet (scris cu minusculă) desemnează in marea majoritate a cazurilor aceeaşi reţea, insă văzută ca un mediu de comunicare de mase, impreună cu informaţia şi serviciile care sunt oferite utilizatorilor prin intermediul acestui mediu.
* Tehnic, termenul mai poate desemna şi o reţea ce interconectează 2 sau mai multe reţele autonome aflate la mare depărtare unele faţă de altele. Exemple de reţele mari, pentru care folosinţa acestui nume este justificată, sunt SIPRNet si FidoNet.

Cuvantul "Internet" provine din impreunarea artificială şi parţială a două cuvinte englezeşti: interconnected = interconectat şi network = reţea.

Există un şir intreg de metode de cuplare fizică a unui calculator sau aparat inteligent (smart) la Internet:

  • printr-un modem şi o linie de telefon şi legătură telefonică fixă, prin formarea unui anumit număr de telefon.
  • linie de telefon dedicată / inchiriată unui singur utilizator sau unei singure firme.
  • legătură prin radio la un aşa-numit Hotspot sau Active Point, utilizand tehnicile WLAN sau Wi-Fi.
  • legătură prin radio, de la un telefon mobil sau de la un calculator portabil (de ex. notebook sau netbook) la antena celulară terestră, utilizand tehnicile GSM sau UMTS.
Aproximativ 83% din pop.ulaţia globală nu foloseşte Internetul, potrivit unui comunicat de presă al fundaţiei European Computer Driving Licence.

Potrivit unui studiu intocmit de firma de cercetare on-line InternetWorldStats, in noiembrie 2007, rata de penetrare a internetului in Romania a atins nivelul de 31,4% din totalul pop.ulaţiei, estimată la 22,27 milioane de locuitori, iar numărul de conexiuni broadband era de 1.769.300.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
Post Reply

Return to “Internet, Domenii & Web Hosting”