Hotlink Protection si furtul de bandwidth

» phpBB 3.0.x, MyBB, HTML, CSS, PHP & MySQL .htaccess .etc.
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

14 Oct 2014, 23:01

Daca va intrebati ce inseamna furtul de bandwidth, raspunsul este simplu si usor de exemplificat: daca tu gazduiesti o imagine, sa presupunem la adresa fizica:

Code: Select all

http://www.site.ro/imagine.jpg
eu care detin site-ul fur.ro pot incarca aceeasi poza direct de pe server-ul tau, consumand resursele tale. La o poza nu este nici o problema, insa cand deja request-urile spre diferitele poze hostate la tine pe server se multiplica, treburile se schimba. Singurul lucru care se intampla este solicitarea server-ului tau si consumarea resurselor de banda de trafic.

Ce este hotlink protection?

Hotlink protection reprezinta blocarea oricui request la fiserele gazduite pe server de catre alte website-uri. Hotlink protection se poate implementa in doua moduri mari si late:

1. Hotlink Protection din CPanel

Mergi in contul tau, la Cpanel, si acceseaza link-ul “Hotlink protection”. Adauga extensia fiserelelor care vrei sa fie protejate impotriva furtului de bandwidth si asta este tot.
Image
2. Hotlink protection din .htaccess

Pentru varianta aceasta, este nevoie sa editati fisierul .htaccess din root-ul domeniului. Spre exemplu, daca vreti sa blocati accesul la fiserele imagine, adaugati in fisierul .htaccess urmatoarele randuri:

Code: Select all

RewriteCond %{HTTP_REFERER} .
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\\.)?siteultau\\.ro [NC]
RewriteRule \\.(gif|jpe?g)$ - [NC,F]
Orice request de la oricare alt website decat al tau la fisierele cu extensia .gif, .jpg, .jpeg va returna eroarea 404 – not found.

Sursa: http://www.wde.ro/hotlink-protection-si ... h-2010.php
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
Post Reply

Return to “Programare”