Loading...
Dacă eşti vizitator şi vrei să te înregistrezi, apasă aici.

Ce este BSOD (Blue Screen Of Death) ?

» Diverse explicaţii le găsiţi aici!
Avatar utilizator
tataieee
Administrator
Mesaje: 3810
Membru din: 17 Sep 2014, 17:52
Țara de origine: Romania
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Localitate: Giurgiu; România
Vârsta: 25
Contact:
Status: Neconectat

Ce este BSOD (Blue Screen Of Death) ?

Mesajde tataieee » 19 Sep 2014, 22:35

BSOD este prescurtarea de la (Blue Screen of Death), si reprezinta un mesaj de eroare afisat de sistemele de operare Microsoft Windows. Erorile de tip "ecran albastru" pot aparea daca o problema serioasa determina ca sistemul de operare Windows sa se inchida sau sa reporneasca in mod neasteptat. Sistemul afiseaza mesajul: Windows a fost inchis pentru a preveni deteriorarea computerului. Aceste erori pot fi cauzate atat de probleme de hardware, cat si de probleme de software si pot fi dificil de depanat.

Imagine


Fiecare BSoD afiseaza un mesaj de eroare cum ar fi FILE_SYSTEM dar si un numar ca 0x00000022. Parametrii obisnuiți pentru afisarea BSoD-ului sunt: numar eroare (parametru, parametru, parametru, parametru) nume eroare. Cunoasterea BSoD-ului ajuta la intelegerea si gasirea cauzei.

Doua motive pentru aparitia ecranului albastru ar fi:
1. Probleme create de versiuni incompatibile de DLL-uri; aceste erori au loc cand Windows incarca DLL-urile pentru folosiinta aplicatiilor. Daca versiunile sunt schimbate, data viitoare cand ruleaza programul ar avea loc comenzi la care nu se astepta. Aceste incompatibilitati cresc odata cu timpul cand DLL-urile sunt inlocuite de altele mai noi la instalarea software-urilor mai noi. DLL-urile "vechi" sunt mai stabile.
2. Device-uri de driver scrise gresit sau insuficient sau un hardware stricat pot de asemenea cauza un BSoD. Daca tocmai ati instalat o noua piesa de hardware, ati actualizat un driver, ati actualizat sistemul de operare cu putin timp inainte de a vedea BSoD cercetati aceste cauze.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com

Avatar utilizator
eFiFi
Membru
Mesaje: 13
Membru din: 22 Ian 2015, 06:11
Țara de origine: Romania
Nume Real: Cristi
Status: Neconectat

Re: Ce este BSOD (Blue Screen Of Death) ?

Mesajde eFiFi » 22 Ian 2015, 10:02

Daca tot ai scris despre BSoD acum asteptam sa scrii si despre KSoD (BlSoD).

Avatar utilizator
RazvanCosta
Moderator
Mesaje: 203
Membru din: 06 Feb 2017, 15:24
Țara de origine: Italy
Nume Real: Razvan Constantin
Nivel cunoştinţe IT: 5
Vârsta: 25
Status: Neconectat

Re: Ce este BSOD (Blue Screen Of Death) ?

Mesajde RazvanCosta » 07 Feb 2017, 12:14

Este asa de enervant cand se intampla. Desi laptopul meu este nou am avut aceasta problema inca de la inceput. Pana acum mi-au aparut 3 genuri Blue Screen of Death. Ultima oara chiar acum o saptamana. Dupa ce am cautat mai mult pe internet, am gasit o pagina unde se vorbea fix de acea eroare si pana la urma a trebuit sa dezinstalez aplicatia GeForce Experience si din fericire de atunci nu mi s-a mai inchis calculatorul asa dintr-o data. Ar trebui ca cei de la Windows sa ofere un program pentru a repara aceste probleme fara sa mai stai sa cauti ca nebunul pe internet o rezolvare...


Înapoi la “Ce este ? Cum functioneaza ?”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori