Ce este BSOD (Blue Screen Of Death) ?

» Diverse explicaţii le găsiţi aici!
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

19 Sep 2014, 22:35

BSOD este prescurtarea de la (Blue Screen of Death), si reprezinta un mesaj de eroare afisat de sistemele de operare Microsoft Windows. Erorile de tip "ecran albastru" pot aparea daca o problema serioasa determina ca sistemul de operare Windows sa se inchida sau sa reporneasca in mod neasteptat. Sistemul afiseaza mesajul: Windows a fost inchis pentru a preveni deteriorarea computerului. Aceste erori pot fi cauzate atat de probleme de hardware, cat si de probleme de software si pot fi dificil de depanat.
Image
Fiecare BSoD afiseaza un mesaj de eroare cum ar fi FILE_SYSTEM dar si un numar ca 0x00000022. Parametrii obisnuiți pentru afisarea BSoD-ului sunt: numar eroare (parametru, parametru, parametru, parametru) nume eroare. Cunoasterea BSoD-ului ajuta la intelegerea si gasirea cauzei.

Doua motive pentru aparitia ecranului albastru ar fi:
1. Probleme create de versiuni incompatibile de DLL-uri; aceste erori au loc cand Windows incarca DLL-urile pentru folosiinta aplicatiilor. Daca versiunile sunt schimbate, data viitoare cand ruleaza programul ar avea loc comenzi la care nu se astepta. Aceste incompatibilitati cresc odata cu timpul cand DLL-urile sunt inlocuite de altele mai noi la instalarea software-urilor mai noi. DLL-urile "vechi" sunt mai stabile.
2. Device-uri de driver scrise gresit sau insuficient sau un hardware stricat pot de asemenea cauza un BSoD. Daca tocmai ati instalat o noua piesa de hardware, ati actualizat un driver, ati actualizat sistemul de operare cu putin timp inainte de a vedea BSoD cercetati aceste cauze.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
eFiFi
Membru
Posts: 13
Joined: 22 Jan 2015, 06:11
Nume Real: Cristi

22 Jan 2015, 10:02

Daca tot ai scris despre BSoD acum asteptam sa scrii si despre KSoD (BlSoD).
User avatar
RazvanCosta
Moderator
Posts: 203
Joined: 06 Feb 2017, 15:24
Nume Real: Razvan Constantin
Nivel cunoştinţe IT: 5

07 Feb 2017, 12:14

Este asa de enervant cand se intampla. Desi laptopul meu este nou am avut aceasta problema inca de la inceput. Pana acum mi-au aparut 3 genuri Blue Screen of Death. Ultima oara chiar acum o saptamana. Dupa ce am cautat mai mult pe internet, am gasit o pagina unde se vorbea fix de acea eroare si pana la urma a trebuit sa dezinstalez aplicatia GeForce Experience si din fericire de atunci nu mi s-a mai inchis calculatorul asa dintr-o data. Ar trebui ca cei de la Windows sa ofere un program pentru a repara aceste probleme fara sa mai stai sa cauti ca nebunul pe internet o rezolvare...
Post Reply

Return to “Ce este ? Cum functioneaza ?”