Programe monitorizare retea Wireless

» Aici veţi găsi strict programe FREE
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

06 Oct 2014, 17:23

Image
In acest post va prezint cateva programe gratuite pentru monitorizare, analizare si testare retele Wi-Fi (Wireless). Aceste programe sunt dedicate mai mult administratorilor de retea, dar si utilizatorilor obisnuiti care doresc de exemplu sa vada cine este legat la reteaua Wireless proprie sau doresc sa analizeze traficul internet.

Pentru descarcarea programelor trebuie sa faceti click pe titlul programelor.

1. Zamzom este un program extrem de simplu si usor de folosit care permite in cateva secunde sa vedem calculatoarele conectate la reteaua wireless. Nimic inovativ, pentru a vedea cine este conectat la retea putem sa facem asta si din router, dar este util pentru cine vrea sa controleze traficul internet cu un simplu click.

2. Wireless Network Watcher este un software gratuit care permite sa vedem calculatoarele conectate la o retea wireless, dar functioneaza si cu o retea LAN cablata. Putem vedea adresa IP, MAC ID, numele calculatorului si multe alte informatii despre calculatoarele conectate. Putem sa setam sa scaneze reteaua la un anumit interval de timp pentru a edea cine a mai intrat in retea.

3. Connectify este un program gratuit care transforma un computer dotat cu wireless intr-un punct de acces (hotspot). In acest mod orice alt calculator, smartphone, tablet, ebook reader se poate conecta la acest punct de acces si sa navigheze in internet. In alte cuvinte transforma calculatorul intr-un router wireless. Este clar ca daca avem la dispozitie un router wireless acest program este inutil, dar este pretios pentru cine nu are la dispozitie un router si vrea sa imparta accesul la internet cu alte dispozitive dotate de wireless.
Atentie: Din pacate nu suporta versiunile mai vechi de Windows, de exemplu XP.

4. NetStress este un program gratis care testeaza traficul din retea. Este focalizat mai ales pe retele Wi-Fi 802.11, dar functioneaza bine si pe retele cablate. Acest software nu se limiteaza doar sa ne arate puterea semnalului punctlui de acces sau prestatile retelei, simuleaza un adevarat trafic de date masurat in bytes pe secunda. Pentru folosirea acestui program trebuie sa il instalam pe 2 calculatoare, unul in modalitate server, altul in modalitate client.

5. WireShark este un program de analizat retele wireless gratuit. Functioneaza bine si cu o retea cablata. WireShark (in trecut numit Ethereal) permite analizarea, capturarea, inregistrarea si filtrarea traficului internet dintr-o retea. Scopul acestui program (penru un administrator) este de a gasi eventuale gauri i reteaua proprie.

6. NetStumbler este un program gratuit de gasit retele wireless. Practic se ocupa sa gasesca toate retelele wireless di jurul nostru si apoi sa le listeze in ordine dupa nume, nivel de semnal, tip de conexiune, adresa MAC, daca sunt libere sau protejate, etc. Din pacate cu Windows Vista (si cele succesive) intampinam dificultati in folosiea acestui program, cu Windows XP functionaza foarte bine.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
alin63
Membru
Posts: 51
Joined: 20 Feb 2015, 22:33
Nume Real: Piftel

20 Feb 2015, 23:19

De cand cautam un asemenea program :YMHUG: :YMHUG: :YMHUG:
User avatar
Madness
Membru
Posts: 16
Joined: 02 May 2015, 00:07

02 May 2015, 22:04

Ceva mai simplu este soft perfect wifi guard.. Dar este doar pentru wifi :)
User avatar
SteveW
Membru
Posts: 47
Joined: 01 Jun 2015, 15:27
Nume Real: Stefan
Nivel cunoştinţe IT: 6

06 Jun 2015, 12:58

Perfect, acum pot vedea cine imi tot limiteaza conexiunea -.-"
User avatar
marconetti
Membru
Posts: 3
Joined: 30 Nov 2015, 10:03
Nivel cunoştinţe IT: 8

30 Nov 2015, 10:24

Va recomand si urmatoarele 2 programe: inSSIDer si Acrylic WI-FI Home.
Puteti vedea in plus si pe ce canale lucreaza routerele.
Post Reply

Return to “Programe FREE”