Page 1 of 1

Unde gasesc driverele pentru computer ?

Posted: 24 Sep 2014, 20:52
by tataieee
Unde gasesc driverele pentru computer ?
In acest articol vom vedea de unde putem descarca driverele calculatorului si cum le instalam. Multi utilizatori nu isi gasesc driverele computerului sau nu stiu numele componentelor iar in acest fel ne este greu sa le gasim. Pentru aceasta problema am dechis sa va arat cateva programe care va vor scana computerul, vor gasi driverele lipsa apoi le va instala automat.[/quote]
Image
1.Primul program pe care il recomand ar fi DriverGenius ca poate fi descarcat de aici. Descarcati programul il instalati apoi intrati in el.
Click pe “Start Scan” pentru a porni scanarea componentelor. Dupa scanare va apare o fereastra cu driverele lipsa sau driverele pentru care s-a gasit o versiune mai noua.
Image
Bifati driverele care doriti sa fie actualizate/instalate apoi faceti click pe “Fix Now” -> Download All ( jos in dreapta ). Acum asteptati ca driverele sa fie descarcate.
Image
Dupa descarcare click pe butonul Install, se va deschide o fereastra “Do you want to create a restore point now?” click pe YES.
Image
Dupa ce vom da click pe “YES” driverele vor incepe instalul.
Image
  • Dupa ce ati instalat driverele restartati computerul.
2.Driver Indentifier – un program gratuit, ne scaneaza driverele dar trebuie sa le downloadam si instalam manual.

3.EVEREST – puteti descarca varianta trial sau sa il cumparati.

Re: Unde gasesc driverele pentru computer ?

Posted: 09 Feb 2015, 21:20
by yomanbest
foarte bun , multumim :)

Re: Unde gasesc driverele pentru computer ?

Posted: 19 Feb 2015, 21:51
by tataieee
Recomand acest DriverPack Solution 14.15 + Driver Packs 15.00.0, este usor de folosit si se utiliza in 2 feluri, puteti scrie imaginea .iso pe un dvd sau se deschide imaginea .iso direct din PC cu Power ISO.

Re: Unde gasesc driverele pentru computer ?

Posted: 31 May 2016, 16:42
by eVyT
Foarte bun ,Thx up !

Re: Unde gasesc driverele pentru computer ?

Posted: 17 Sep 2016, 21:58
by Thething
voi face o listă cu programe pentru drivere care pe mine m-au ajutat.

3DChip
Programul pe care îl folosesc cel mai des atât la mine cât și la prieteni atunci când vreau să găsesc automat driverele este 3DChip. Acesta este un program de dimensiuni reduse, gratuit și ușor de folosit cu ajutorul căruia doar apăsând câteva click-uri vei găsi toate driverele pentru calculatorul tău.

Descarcă 3DChip

DriverPack Solution – Program care îți găsește driverele când nu ai internet
Problema mai mare a fost că, imediat după ce mi-am instalat Windowsul, printre driverele care îmi lipseau erau și cele pentru internet. Astfel nu puteam să folosesc 3DChip și nici un alt program care caută driverele pe internet. În acest caz m-a ajutat foarte mult Driver Pack Solutin care are o bază de date foarte bogată și astfel nu ai nevoie de internet pentru a-ți instala driverele lipsă.

Într-adevăr acesta ocupă vreo 9 GB însă tot acest spațiu este explicat de faptul că dispune de toate driverele de care ai nevoie.

Descarcă DriverPack Solution

SlimDrivers
Un alt program care îți găsește automat toate driverele este SlimDrivers. Acesta nu l-am folosit însă am citit despre el că își face bine treaba plus că am și câțiva prieteni care îl folosesc în astfel de cazuri. Mai mult decât atât, acesta este gratuit așa că merită încercat.

Descarcă SlimDrivers

După ce vă descarcați toate driverele de care aveți nevoie recomandarea mea este să le salvați într-o arhivă pe care să o stocați pe un CD sau pe un stick astfel încât de fiecare dată când îți reinstalezi sistemul de operare să ai driverele la îndemână și să nu mai fii nevoit să le cauți folosit un program pentru drivere.

Re: Unde gasesc driverele pentru computer ?

Posted: 06 Feb 2017, 19:12
by RazvanCosta
Unul dintre cele mai importante lucruri de stiut despre aceste programe este daca ofera posibilitatea de a face un backup inainte de a instala noile drivere. Daca raspunsul este nu, personal cred ca este putin cam riscant folosirea acestor programe pentru ca daca ai instalat un driver care la final nu este compatibil (uneori se mai intampla), nu functioneaza sau calculatorul merge mai rau ca inainte atunci situatia devine mai complicata deoarece trebuie sa iti bati putin capul ca sa fac in asa fel incat sa te intorci la situatia initiala. Am auzit multe persoane care in schimb folosesc Driver Booster (produs de cei de la IObit) insa doar versiune completa PRO ofera posibilitatea de a face backup (deci ori il cumperi ori il cauti "crackuit" pe internet). Nu ma simt in stare sa sfatuiesc un program sau altul pentru ca personal prefer sa fac update sau sa instalez drivere prin Device Manager (chiar daca noile drivere sunt disponibile putin mai tarziu sau uneori nu apar deloc).

Re: Unde gasesc driverele pentru computer ?

Posted: 30 Apr 2017, 14:59
by HawK
Aceste programe erau bune inainte, dar pentru cei ce au windows 10 sunt inutile.

Re: Unde gasesc driverele pentru computer ?

Posted: 13 Sep 2017, 18:56
by GODSENT
Da dar daca avem toti windows 10 .. sunt bune si au fost bune dar in ziua de azi toti sunt la un alt nivel(cel putin din cate stiu)

Re: Unde gasesc driverele pentru computer ?

Posted: 13 Sep 2017, 19:29
by Qibeth
Cei cu windows 10 ar putea incerca : https://www.driverscloud.com/en/features
Iti da o lista cu drivere si le descarci manual (totul dupa scanare)
E complet gratuit