[Tutorial]Instalare Windows 7

» Diverse tutoriale, pasi pentru intretinerea PC-ului si altele.
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

22 Dec 2014, 19:41

[infobox]1.1. Manual de instalare Windows 7 – Bootare de pe DVD[/infobox]
Inainte de toate, pentru a instala Windows 7, trebuie sa stim cum se booteaza calculatorul de pe DVD-ul de instalare. In cazul in care nu stiti despre ce este vorba, faceti click aici.


[infobox]1.2. Manual de insalare Windows 7 – Limba & Tastatura[/infobox]
Dupa ce am setat calculatorul sa booteze de pe DVD il pornim si, atunci cand ni se va cere acest lucru, apasam orice tasta pentru a realiza bootarea apoi asteptam pana cand va fi afisata prima fereastra in care ni se va cere sa intervenim
Image Manual de instalare Windows 7 - Selectare limba si tastatura utilizata

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, eu am lasat limba engleza. Voi alegeti din lista optiunea dorita apoi apasati Next. In urmatoarea fereastra, apasati butonul “Install Now” pentru a realiza instalarea sistemului de operare.

Daca vi se va cere sa acceptati contractul. Selectati caseta “I accept the license terms” si treceti mai departe.

Daca apare o fereastra in care vi se cere sa alegeti intre Upgrade sau Custom (advanced), alegeti ultima varianta respectiv, Custom (advanced).


[infobox]1.3. Manual de instalare Windows 7 – Crearea partitiilor[/infobox]
A venit momentul sa cream partitiile:

In cazul in care dorim sa stergem toate datele de pe Hard Disk pentru a realiza o noua structura a partitiilor, selectam pe rand fiecare unitate de disk afisata in “Where do you want to install Windows” » Drive options (advanced) » Delete. Repetam procedura pana ramanem cu o singura unitate, asa cum poate fi observat in imaginea de mai jos:
In cazul in care dorim sa pastram partitiile anterioare (ex: partitia D), stergem toate partitiile mai putin cea pe care dorim sa o pastram apoi continuam.
Indiferent daca vom pastra sau nu o partitie existenta deja, facem click pe spatiul nealocat » Drive options (advanced):
Image Manual de instalare Windows 7 - Creare Partitii

Pentru inceput vom crea partitia in care va fi instalat sistemul de operare respectiv, partitia “C“. Pentru a face acest lucru, in caseta “Size” indicam in MB (1 GB = 1024 MB), spatiul care va fi alocat acestei partitii dupa care facem click pe “Apply“:
Image Manual de instalare Windows 7 - Crearea partitiei "C" - Alocare spatiu

In momentul crearii primei partitii, asistentul de instalare ne va instiinta ca va crea o noua partitie rezervata sistemului de operare. Facem click pe OK:
Image Manual de instalare Windows 7 - System Reserved

Cu spatiul ramas nealocat (in cazul in care nu am utilizat tot spatiul de pe Hard Disk pentru partitia “C“) vom crea o noua partitie. Pentru a face acest lucru, selectam spatiul nealocat apoi facem click pe “New“:
Image Manual de instalare Windows 7 - Creare partitia "D"

Deoarece vom folosi tot spatiul ramas nealocat pentru crearea partitiei secundare (ex: partitia “D“), nu va fi necesar sa indicam spatiul care ii va fi alocat acesteia. Asadar, facem click pe “Apply“:
Image Manual de instalare Windows 7 - Alocare spatiu partitia "D"


[infobox]1.4. Manual de instalare Windows 7 – Instalarea propriu-zisa[/infobox]
Selectam prima partitie creata apoi facem click pe “Next” pentru a initia instalarea sistemului de operare Windows 7:
Image Manual de instalare Windows 7 - Instalarea

Nu ne mai ramane decat sa asteptam ca asistentul de instalare sa realizeze instalarea sistemului de operare asadar asteptam sa ne fie solicitata interventia.

Important: Pe durata instalarii, calculatorul se va restarta si este posibil sa ni se ceara sa apasam orice tasta pentru a porni de pe DVD. Bineinteles ca nu vom face acest lucru daca nu dorim sa reluam procesul de instalare de la inceput.
Image Manual de instalare Windows 7- Expanding Files


[infobox]1.5. Manual de instalare Windows 7 – Nume de utilizator, nume PC[/infobox]
In momentul in care instalarea sistemului de operare a fost realizata ni se va cere sa scriem un nume de utilizator cu care ne vom loga in Windows si, optional, un nume pentru identificarea calculatorului in retea. Daca nu dorim sa folosim un cuvant anume pentru numele calculatorului, asistentul ii va da acestuia numele de utilizator ales la care se va adauga textul “-PC“. Dupa cum puteti observa, eu am optat pentru definirea ambelor informatii:
Image Manual de instalare Windows 7 - Nume de utilizator & Nume computer


[infobox]1.6. Manual de instalare Windows 7 – Parola & indiciu(Optional)[/infobox]
Urmatorul pas consta in scrierea parolei si a indiciului capabil sa ne aminteasca parola in cazul in care o vom uita:
Image Manual de instalare Windows 7 - Setarea unei parole


[infobox]1.7. Manual de instalare Windows 7 – Sfarsit[/infobox]
La final ni se va recomanda sa instalam actualizarile existente. Bineinteles ca va recomand sa selectati prima optiune din lista:
Image Sursa: http://www.programecalculator.ro/
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
yomanbest
Membru
Posts: 32
Joined: 09 Feb 2015, 21:08
Nume Real: Ionutz
Nivel cunoştinţe IT: 6

09 Feb 2015, 21:14

Cred ca toti stiau sa instaleze windows 7 , dar multumim oricum de tutorial :)
User avatar
SteveW
Membru
Posts: 47
Joined: 01 Jun 2015, 15:27
Nume Real: Stefan
Nivel cunoştinţe IT: 6

01 Jun 2015, 15:59

Trebuie sa am driverele pentru windows 7 pe un stick sau deja in calculator pentru a-l instala?
User avatar
Thething
Membru
Posts: 85
Joined: 04 Jul 2016, 09:36
Nume Real: Petrov Marian
Nivel cunoştinţe IT: 4

18 Sep 2016, 12:16

Înainte de toate, pentru a instala Windows 7 va trebui să dispuneți de un mediu de instalare, USB sau DVD. Dacă dețineți așa ceva, aici aveți instrucțiuni pentru crearea unuia.

Având mediul de instalare pregătit, va trebui să opriți computerul și „să-l bootați” de pe aceasta. Celor care nu știu despre ce este vorba, le recomand să citească mai întâi despre cum se bootează calculatorul de pe un stick USB, un CD sau un DVD de instalare.

1.2. Manual de instalare Windows 7 – Limba și Tastatura

După configurarea calculatorului pentru bootarea de pe USB sau DVD, în funcție de mediul de instalare ce va fi utilizat, porniți-l și, dacă vi se cere acest lucru, apăsați orice tastă pentru a efectua bootarea de pe dispozitivul extern.

La un moment dat, pe ecran își va face apariția următorul formular. În cadrul acestuia veți avea posibilitatea de a alege limba în care va fi instalat Windows 7, fusul orar și aranjamentul tastaturii calculatorului.Eu am ales pentru instalare limba Engleză. În primul rând fiindcă imaginea ISO cu care am creat mediu de instalare nu includea alte pachete lingvistice care să mă intereseze. Voi alegeți pachetul lingvistic dorit, apoi apăsați butonul Next.

La pasul următor, dacă totul decurge normal, veți vedea butonul Install Now și alte opțiuni. Apăsați butonul, apoi bifați caseta I accept the license și dați click pe Next, desigur, dacă sunteți de acord cu respectivii termeni și doriți să continuați cu instalarea sistemului de operare Windows 7.În următoarea fereastră vi se vor oferi două tipuri de instalare:

Upgrade – opțiune care vă oferă posibilitatea de a trece la Windows 7 de la o versiune anterioară a Windows, de la Vista sau XP de exemplu, păstrând fișierele personale.
Custom (advanced) – care permite efectuarea unei instalări curate, fără a păstra fișierele personale și programele.
Pentru obținerea unei performanței mai bune după instalare vă recomand a doua variantă, cea pe care este bazată acest tutorial.

Dacă aveți date importante în PC, adică date pe care nu vreți să le pierdeți și pe care nu le-ați copiat pe un hard disk extern sau altundeva, opriți calculatorul, deconectați mediul de instalare de la acesta, copiați fișierele importante pe CD-uri, DVD-uri, Hard Disk-uri externe, stick-uri USB sau în cloud.

După copierea tuturor datelor importante pe medii externe, reluați instalarea și, ajunși la pasul în care vi se cere să alegeți tipul de instalare, dați click pe Custom (advanced).

1.3. Manual de instalare Windows 7 – Crearea partițiilor

Acest manual descrie instalarea Windows 7 pe un PC (laptop sau desktop) cumpărat fără sistem de operare. În cazul în care nu instalați pentru prima dată un sistem de operare Windows în PC-ul dumneavoastră, adică dacă aveți actualmente un sistem de operare instalat, vă recomand să urmăriți instrucțiunile pentru reinstalarea Windows 7.

Cei care instalați pentru prima dată un sistem de operare în PC, precum și care doriți să eliminați toate partițiile de pe Hard Disk și să creați o nouă tabelă de partiții, selectați în cadrul Where do you want to install Windows?, pe rând, fiecare dintre partițiile existente, apoi apăsați Drive options (advanced), dați click pe Delete » OK, pentru eliminare tuturor acestora, după cum poate fi observat în screenshot-urile inferioare:

După eliminarea tuturor partițiilor ar trebui să vedeți o singură opțiune, respectiv Disk 0 Unallocated Space. Selectați-o, dați click pe Drive options (advanced) pentru a crea partiția de sistem, adică cea cunoscută de toată lumea cu numele de Partiția C:Pentru crearea partiției C dați click pe New, introduceți la Size spațiul pe Hard Disk ce va fi alocată acesteia, apoi apăsați Apply.
User avatar
Madalina
Membru
Posts: 36
Joined: 17 Sep 2016, 19:22
Nume Real: Madalina Cornei
Nivel cunoştinţe IT: 6

29 Oct 2016, 10:07

Multumim de tutorial
Post Reply

Return to “Tutoriale PC”