Loading...
Dacă eşti vizitator şi vrei să te înregistrezi, apasă aici.

La ce ajuta o viteza mare de upload?

» Ştiri şi articole care trebuiesc citite!
Avatar utilizator
tataieee
Administrator
Mesaje: 3819
Membru din: 17 Sep 2014, 17:52
Țara de origine: Romania
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Localitate: Giurgiu; România
Vârsta: 25
Contact:
Status: Neconectat

La ce ajuta o viteza mare de upload?

Mesajde tataieee » 26 Iun 2015, 23:32

Imagine

În 99% din cazuri, dacă cineva îşi doreşte referinţe despre conexiunea voastră la internet, vă întreabă cu cât descărcaţi? În ultimii ani însă, viteza de upload, o referinţă pentru valoarea cu care urcaţi un volum de informaţii online, a devenit la fel de relevantă. Indiferent dacă trimiteţi un email cu un ataşament voluminos sau v-aţi obişnuit să vă urcaţi toate fotografiile pe Flickr, upload-ul este incredibil de important.

Cum afli viteza de internet prin Speedtest.net, la fel afli şi viteza de upload. De multe ori, aceasta nu este garantată de operatorul de internet decât în cazul în care plătiţi o taxă specială. Din acest motiv, ar fi de preferat să citiţi foarte bine contractul şi să insistaţi în egală măsură pe valorile numerice specificate pentru upload şi download.

Revenind la afirmaţia din titlu, de ce nu aveţi nevoie de o viteză mai mare de internet, aceasta se aplică şi în cazul ratei de upload. Este adevărat că urcaţi cantităţi semnificative de imagini pe Facebook, clipuri video pe YouTube şi purtaţi conversaţii video pe Skype, dar buna desfăşurare a acestor activităţi depinde în egală măsură de viteza conexiunii voastre la internet şi cea a operatorului serviciului online cu care interacţionaţi. Peste o anumită viteză, rata cu care urcaţi conţinut pe Google Drive sau Microsoft OneDrive este bătută în cuie. Ca test am folosit un fişier de aproximativ 200MB. În contextul în care pe Speedtest am obţinut o viteză de upload medie de 30,07 Mbps, pe Google Drive am urcat fişierul de test într-un minut şi 57 de secunde. Pe One Drive am obţinut un minute şi 25 de secunde. În cazul Dropbox, valoarea de două minute şi 20 de secunde a fost cea mai slabă, iar în ceea ce priveşte serviciul Mega.co.nz, rezultatul final a fost de un minut şi 30 de secunde. Cu alte cuvinte, deşi rata mea de upload a fost destul de generoasă, în cloud am urcat cu aproximativ 2MBps. Ca urmare, chiar şi dacă aveam o viteză de 500Mbps, rata de upload de 2MBps rămânea neschimbată.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com

Avatar utilizator
RazvanCosta
Moderator
Mesaje: 203
Membru din: 06 Feb 2017, 15:24
Țara de origine: Italy
Nume Real: Razvan Constantin
Nivel cunoştinţe IT: 5
Vârsta: 25
Status: Neconectat

Re: La ce ajuta o viteza mare de upload?

Mesajde RazvanCosta » 07 Mar 2017, 01:01

Care este viteza de upload pe care o consideri minima/acceptabila?


Înapoi la “Stiri si articole”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator