Introducere in SEO [Search Engine Optimization]

Ghiduri/tutoriale despre seo!
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

29 Sep 2014, 19:50

Ce este SEO si cu ce se ocupa?

SEO este un acronim al Search Engine Optimization care tradus in Romana inseamna Optimizarea in motarele de cautare si are la baza manipularea traficului si ranking-ul de pe site-ul tau.. Banuiesc ca multi dintre voi stiti ce inseamna SEO si poate va ocupati cu asa ceva. Dar am incercat sa explic pentru incepatori.

Cum incepem in Optimizarea site-ului meu in motoarele de cautare?

La baza sta titlul, descrierea si tag-urile respectiv meta tag-urile setate de tine. Spre exemplu tu ai un subiect pe site-ul tau intitulat "Introducere in SEO & ce este", "Introduction – What Is SEO" cu o descriere babana cu cateva detalii importante si de preferat tradus in doua limbi dintre care una sa fie engleza care este vorbita de majoritatea persoanelor din toata lumea, niste tag-uri care le-ar cauta si indexa crawlerelele motoarelor de cautare spre exemplu: seo, introducing, what, is, romana, english, about, IT, s.a.m.d.

Alta metoda ar fi prin crearea backlink-urile (legaturi din afara site-ului) care ar fi spre exemplu chiar forumul eXtreamcs. Dam un mic exemplu: Ai un numar de post-uri foarte mare cu mesaje gandite si care sunt folositoare membrilor cu un rating imens tot ce trebuie sa faci tu este sa ai o semnatura cu un link catre site-ul tau acela este un backlink creat intr-un alt site catre site-ul tau. Deasemenea sunt si servicii care ajuta la crearea backlink-urilor dar contra-cost.

In SEO nu conteaza cantitatea ci calitatea. In cazul in care ai un forum si ai 200.000 de mesaje si un numar de topic-uri la fel de inflorit dar toate mesajele sunt sub sase (6) cuvinte si un exemplu pe care il vad des este: (Buna, imi place!) sau (Salut). Asta nu ajuta cu nimic in SEO. Daca ai un numar mai redus de articole/subiecte dar cu un rating si o calitate imensa o sa te ajute foarte mult in indexarea site-ului tau. Atragand vizitatori cu un continut impecabil si cu o valuare imensa incepand si activitatea cu comentari de calitate.

Alte surse de trafic indexabile ar fi tot backlink-urile. In cazul in care tu ai facut un articol de tip tutorial sau de o calitate superioara pentru blog-ul respectiv forum-ul tau o sa fie copiat si de alte site-uri lasand sursa catre site-ul tau si venind din nou trafic din backlink. Afilierea ta cu alte site-uri prin schimb de trafic reciproc, inscrierea in directoare web imense, platirea reclamelor pe alte site-uri deja indexate si vizionate si de ce nu distribuirea in retelele de socializare care nu sunt la un numar redus.

Ce este un backlink [Legatura externa]

Mai sus am lasat o mica descriere despre ce este un backlink dar acum o sa va vorbesc mai detaliat despre ce este cu adevarat. O legatura externa tine la a manipula traficul din alte site-uri catre site-ul tau, un factor foarte puternic in domeniul Optimizari web in motoarele de cautare. Publicand site-ul tau in mai multe directoare web si sa presupunem ca site-ul tau este pe nisa monetizare si este tradus in doua limbi cu un continut original si de calitate o sa aveti un numar imens de vizitatori care o sa va viziteze zilnic in scopul de a invata ceva nou despre monetizare in fiecare zi. Tehnic vorbind, nu are la baza iesirea la cautari, ci referinta catre un site sau o pagina a unui site. Cu cat detineti mai multe backlink-uri cu atat site-ul dvs. urca cat mai mult pe acea nisa eliminand site-urile concurente.

Ce este un crawler si un spider?

Un crawler si un spider lucreaza in echipa, crawlerul este cel care distribuie link-urile gasite in alte pagini respectiv site-uri si ghideaza spider-ul spre acestea.
Crawler-ul cauta link-uri noi si sfarseste cu o lista cu URL-uri hotarandu-se unde sa trimita spider-ul. Un site cu un actualizat foarte des va fi vizitat de crawler foarte des iar un site care este actualizat foarte rar poate atinge o vizita a unui crawler odata la doua (2) luni.
Spider-ul este un program automat, foarte asemanator unui browser care downloadeaza documentele spre care este directionat de catre crawler.

Cum efectueaza cautarea un motor de cautare?

Un motor cautare iti afiseaza rezultatele in tip-ul unei liste care este la rand-ul ei luata din baza de date a motorului de cautare. Daca tu cauti cuvantul "Amuzant" intr-un motor de cautare el cauta in baza de date adunata cu ajutorul crawlerilor si spiders dupa cuvantul cheie "Amuzant" si iti pune la dispozitie o lista cu rezultatele cuvantului cheie "Amuzant".

Motoare de cautare, SEO & Optimizare?!

Motoarele de cautare care nu sunt foarte mici la numar sunt concurente intre ele incercand sa ofere servicii cat mai bune clientilor respectiv utilizatorilor sai. Cel mai popular motor de cautare fiind Google ofera si oferte de monetizare platind foarte bine pentru traficul adus de site-ul tau reclamelor din serviciul lor de reclame (Ads). In momentul de fata sunt persoane care isi traiesc viata din afilierea (Ads) a serviciului oferit de Google.

In cazul in care nu am fost inteles va rog nu ezitati sa ma intrebati.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
Post Reply

Return to “SEO”