Importanta backlinkurilor – linkuri directe catre site-ul tau.

Ghiduri/tutoriale despre seo!
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

01 Dec 2014, 10:34

Image
Cel mai important lucru in SEO este obtinerea unor backlinkuri de calitate catre site-ul dvs. Un calcul simplu pe internet arata ca: numarul de linkuri catre un website + trafic zinic + raportul de optimizare intern = pozitionare in rezultatele de cautare.

Acest termen “backlink” reprezinta un simplu link de pe alt site catre site-ul dvs.
In mod normal crearea de backlinkuri este foarte simpla, insa numarul mare de backlinkuri necesar pentru a optimiza un site web face ca aceasta etapa din optimizarea web sa necesite foarte mult timp de lucru si multa rabdare. In orice caz, fara aceasta etapa nu veti castiga niciodata pozitii bune in motoarele de cautare.

In ceea ce urmeaza vreau sa va explic cateva metode de a crea backlinkuri de calitate prin diferite metode, unele mai automate, altele ce necesita mai mult timp.

Cateva metode de a crea backlinkuri:
1. Crearea de backlinkuri pe diverse forumuri.

O prima metoda de a obtine backlinkuri este aceea de a va inscrie in cat mai multe forumuri, de preferinta forumuri care se refera si la domeniul dvs de activitate. Dupa ce v-ati creat conturi pe aceste forumuri, in panoul de control al utilizatorului veti gasi o obtiune numita semnatura/signature. Acolo va puteti scrie numele si puteti adauga un link catre site-ul dvs (foarte multe forumuri accepta aceasta optiune si nu are relatia “nofollow” la link). Dupa ce ati salvat acea semnatura, incepeti sa postati diferite intrebari pe forum, raspundeti la intrebarile altor utilizatori. Cu cat aveti mai multa activitate pe site, cu atat mai multe pagini vor contine un link catre site-ul dvs.

* Adaugarea relatiei – rel=”nofollow” la linkul dvs face ca motoarele de cautare sa nu urmareasca acel link! Cu alte cuvinte: orice link care are acest atribut nu va transfera puterea de backlink.

2. Crearea de backlinkuri pe Bloguri

2.1 O metoda de a obtine backlinkuri este aceea de a posta comentarii pe diverse bloguri. Primul pas ar trebui sa fie acela de a gasi bloguri din acelasi domeniu de activitate cu site-ul dvs (dar nu este 100% necesar) si sa verificati daca acel blog permite adaugarea de linkuri in comentariu si daca nu are atributul “nofollow”.

Atentie insa, sa cititi articolul la care vreti sa lasati comentariu, pentru a putea scrie un comentariu coerent si bun, pe majoritatea fiind nevoie de acceptul administratorului inainte de publicarea comentariului.

Este de preferat sa postati comentarii pe bloguri care au un pagerank mai mare decat al dvs sau minim 3. Pentru a putea cauta mai usor bloguri din acelasi domeniu de activitate ca al dvs si a vedea ce pagerank are fiecare, puteti folosi urmatorul program: commenthut

2.2 O alta metoda de a crea backlinkuri cu ajutorul blogurilor este aceea de a va crea tot felul de bloguri sustinute gratuit si foarte usor de creat pe site-uri gen WordPress, Blogger, Tumblr si altele… unde sa va puneti in articole linkuri catre site-ul pe care doriti sa il optimizati.

Daca duceti lipsa de inspiratie, cautati articole scrise de alte persoane pe diverse bloguri, si modificatile astfel incat articolele dumneavoastra sa fie unice (modificati anumite cuvinte cu sinonime ale lor, adugati in articol informatii din mai multe articole diferite, mai adaugati cate ceva si de la dvs).
3. Ezine Articles, Hubpages si Squidoo

Aceste trei site-uri sunt o alta buna metoda de a obtine linkuri catre site-ul dvs. Pe ezinearticles.com puteti creea atat articole in care sa adaugati linkuri catre site-ul d-voastra dar si sa lasati comentarii la alte articole (ca si la bloguri).
4. Inscrierea in directoare web

Este o metoda foarte des folosita pentru a face rost de backlinkuri. Totusi incercati sa va limitati la directoarele web de calitate nu acele directoare web care au un pagerank mic. Oricum Google a inceput sa penalizeze aceste site-uri care au singurul scop de a oferi linkuri catre alte pagini. Asadar evitati sa va inscrieti in directoare web cu pagerank mic, care mai si cer un link reciproc pe site-ul dvs.

Sunt sigur ca o sa gasiti tone de alte articole despre directoarele web asa ca nu prea o sa vorbesc despre acestea.
5. Scrierea de articole

Incercati sa aveti pe site-ul d-voastra si un blog in care sa scrieti des articole, poate astfel utilizatorii care va considera interesante articolele vor pune un link catre articolul dvs pe propriul blog.

Sursa: http://backlinkuri.com/importanta-backl ... te-ul-tau/
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
Post Reply

Return to “SEO”