Loading...
Dacă eşti vizitator şi vrei să te înregistrezi, apasă aici.

Ce inseamna Wi-Fi ?

Tot ce trebuie să ştii despre internet, conexiuni, .etc
Avatar utilizator
tataieee
Administrator
Mesaje: 3819
Membru din: 17 Sep 2014, 17:52
Țara de origine: Romania
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Localitate: Giurgiu; România
Vârsta: 25
Contact:
Status: Neconectat

Ce inseamna Wi-Fi ?

Mesajde tataieee » 24 Sep 2014, 23:15

Wi-Fi este prescurtarea de la "Wireless Fidelity", si reprezinta o categorie de produse compatibile cu standardele WLAN (Wireless Local Area Networks) bazate pe protocoale IEEE 802.11. Noile standarde care au precedat specificatiile 802.11, cum ar fi 802.16 (WiMAX), fac parte din retelele actuale si ofera multe imbunatatiri, de la arii mari de acoperire pana la viteze mari de transfer.
Utilizarea retelei Wi-Fi este utilizata in principal de dispozitivele mobile si pentru retele locale ale caror clienti nu sunt stationari, ci se deplaseaza dintr-o zona in alta. De asemenea, conectarea wireless (fara fir) permite unui utilizator care detine un "wireless-enable computer" sau un PDA (Personal Digital Assistant) sa se conecteze la resursele unei retele sau la Internet, cand se afla in apropierea unui access point. Regiunea geografica acoperita de unul sau mai multe access point-uri se numeste hotspot.
Suportul pentru Wi-Fi este furnizat de diferite dispozitive hardware, si de aproape toate sistemele de operare moderne pentru calculatoarele personale, routere, telefoane mobile si cele mai avansate console de jocuri.

Produsele certificate oficial au prezent pe ele logo-ul Wi-Fi, care indica faptul ca produsul este interoperabil cu alte produse care afiseaza acest logo:

Imagine
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com

Înapoi la “Documentaţii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori