Hackerii au transformat un site anti-piraterie în The Pirate

» Internet (provideri, abonamente si servicii)
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

03 Oct 2014, 21:01

Image
Cei de la TorrentFreak au obţinut informaţii despre un eveniment online, desfăşurat zilele trecute în Argentina, ce viza The Pirate Bay.

Nu se va încheia prea curând eterna dezbatere între website-urile cu conţinut piratat şi autorităţile anti-piraterie de pe întregul mapamond. Cel mai recent eveniment pe marginea acestui subiect a avut loc în urmă cu câteva zile în Argentina. O autoritate muzicală locală de licenţiere cu numele de CAPIF – Argentine Chamber of Phonograms and Videograms Producers – a obţinut, în America Latină, dreptul de a bloca la nivel naţional încărcarea po######rului website de The Pirate Bay.

După ce aceste informaţii şi practici de cenzură au devenit evidente, în mai puţin de 24 de ore, hackerii au spart website-ul CAPIF şi, dintr-un foc, l-au înlocuit cu o clonă funcţională a website-ului de torrent The Pirate Bay. Practic, cu această practică, au trecut şi peste restricţia naţionată împotriva TPB.

Ironia gestului a fost evidentă din prima secundă în care cineva de la CAPIF încerca să intre pe propriul website, doar ca acesta să fie invitat să descarce ultimul film Captain America. Din motive greu de înţeles, situaţia dezastruoasă nu durat 10 ore pentru a fi remediată.

Aparent, acțiunea de vandalizare a site-ului a fost doar o formă prin care să se mediatizeze efortul naţional anti-cenzură online.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
Post Reply

Return to “Internet”