Google are un nou telefon Project Ara

iPhone, iPad, iPod Touch, etc.
Post Reply
User avatar
mihaip89
Membru
Posts: 118
Joined: 29 Jan 2015, 10:29
Nume Real: Plesa Mihai
Nivel cunoştinţe IT: 5

30 Jan 2015, 19:11

Telefonul modular Ara al celor de la Google îşi va face debutul undeva în cursul lunii ianuarie a anului viitor, atunci când vor fi lansate primele exemplare funcţionale destinate dezvoltatorilor interesaţi, iar echipa din spatele acestuia ne ţine atenţia trează oferindu-ne cu pipeta informaţii noi. După ce am aflat detalii despre preţ, despre anumite aspecte software sau hardware şi despre modul în care vor fi comercializate componentele, dezvoltatorii proiectului Ara ne arată primul model funcţional şi ne dau câteva detalii noi despre prototipurile viitoare.

Într-un scurt film de prezentare publicat pe canalul YouTube al partenerilor de la Phonebloks, terminalul modular Ara apare pentru prima oară în faţa camerei într-un stadiu suficient de avansat pentru a putea porni sistemul de operare Android. După cum se observa, Ara nu foloseşte încă Android L, aşa cum s-a promis, ci o versiune mai veche de Jelly Bean. După ce ne arată modul în care pot fi asamblate diversele componente, terminalul este pornit, dar dincolo de acest pas nu ni se mai prezintă multe lucruri interesante.Pe lângă aceste succinte secvenţe media, inginerii companiei au dezvăluit totuşi câteva detalii interesante. În acest moment, prototipul terminalului modul Ara are numele de cod Spiral 1 si oferă un spaţiu pentru andocarea unor componente suplimentare care este limitat la doar 50% din suprafaţa sa totală.

În cadrul conferinţei Project Ara Module Developers Conference, care va avea loc la jumătatea lunii ianuarie, Google va prezenta însă prototipul Spiral 2. Acesta va oferi un spaţiu mult mai generos pentru modulele adiţionale, partea din spate urmând să poată fi folosită în totalitate pentru extinderea terminalului de bază. Mai multe detalii vom
afla însă în data de 15 ianuarie 2015, evenimentul urmând să aibă loc concomitent la New York Buenos Aires şi Londra.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4qsGTXLnmKs[/youtube]
User avatar
Razvanell95
Membru
Posts: 56
Joined: 30 Jan 2015, 23:31
Nume Real: Razvan
Nivel cunoştinţe IT: 6

08 Feb 2015, 02:58

Proiectul e interesant insa multi au o problema cu design-ul telefonului sau cu faptul ca bateria va avea o capacitate mult mai mica fata de cele pe care le avem in prezent care nu sunt tocmai de laudat. Si sunt sigur ca la inceput nu va avea un pret foarte accesibil.
User avatar
Carlos
Membru
Posts: 54
Joined: 28 Feb 2015, 08:37
Nume Real: Vlad
Nivel cunoştinţe IT: 10

28 Feb 2015, 08:46

Parerea mea, o porcarie!
User avatar
moldovan9807
Membru
Posts: 36
Joined: 02 Mar 2015, 01:21
Nume Real: florin
Nivel cunoştinţe IT: 3

02 Mar 2015, 01:48

Ceva noutati despre el ?
Post Reply

Return to “Telefoane”