Regulament ClubTech.ro

» Bine aţi venit!
Locked
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

17 Sep 2014, 20:33

Image
Image
Generalităţi!
Prin înfiinţare acestui forum dorim să formăm o comunitate bazată pe oameni care respectă regulile noastre, care sunt dispuşi să ajute şi care ştiu să îşi câştige respectul.
De aceea trebuie sa știi că, dacă dorești să te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos.
Dacă una sau mai multe din aceste reguli nu coincide cu un principiu de-al tău la care nu poți renunța, esti invitat, fara suparare, sa renunți la frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l și fară a interveni în nici un fel.
Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de către toți membrii săi din momentul in care se inregistrează și își creeaza un cont.
Înregistrarea nu este necesară pentru a citi mesajele postate de membrii deja înscrisi, ci doar pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discuții.
Toți membrii înregistrați trebuie să înțeleagă că utilizarea de către ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre administratorii forumului, aceștia rezervându-și astfel dreptul de a-și selecta userii. Orice încalcare a prezentului Regulament permite administratorilor să dea avertismente și în cele din urma să restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor în cauză, pe perioadă nedeterminată.
Exprimarea pe forum se face in limba română. Cea pe care fiecare a învățat-o la scoală, și nu cea pe care o foloseste pe mess, mIRC sau alte canale de comunicare. Scrierea cu inflorituri (k, sh, tz, y) este interzisă, cu excepția cazurilor în care pot apărea confuzii.

*Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuză pentru încălcarea Regulamentului faptul că nu știa de existenta lui.
Administratorii au dreptul să modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii să citească periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

Interdicţii
Pe forumul ClubTech.ro urmatoarele activități ale membrilor sunt strict interzise:
- Crearea și folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiași utilizator). Descoperirea acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor a contului principal.
- Atacul la persoană, jignirea sub orice formă a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenințătoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior și nu a persoanelor care le-au postat. Trebuie acordată mare grija discuțiilor contradictorii, gen benzina vs. diesel, unde subiectivitatea tinde să depaseasca anumite limite.
- Postarea de discuții care nu au legătură cu subiectul in cauză ("off-topic"). Astfel de comentarii vor fi șterse fară preaviz, iar userii în cauză vor fi sancționați.
- Folosirea abuzivă a smiley-urilor în mesajele postate (iconițele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor sau a marimii fonturilor.
- Postarea de reclame sub orice forma (inclusiv nume de useri, imaginile/link-urile din avataruri, semnătură/status, posturi ce nu au legătură cu subiectul...etc). În plus, este interzisă postarea de informații ce pot fi considerate reclame, în cadrul rubricii "Locație" (gen adrese web, etc).
- Folosirea unui nick-name asemănător cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum și folosirea drept nick-name a numelui unei societăți sau a unei pagini personale web (sancțiunea este banarea imediata).
- Folosirea în semnatură/status a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alți utilizatori ai forumului.
*Administratorii își pastrează dreptul de a investiga și de a lua măsurile pe care le consideră potrivite împotriva oricărei persoane care încalcă aceste prevederi, incluzând, făra a se limita la aceasta, îndepărtarea conținutului nepotrivit din cadrul forum-ului sau încetarea calității de membru a acestor persoane.

Recomandări
Membrii trebuie să ţină seama de urmatoarele recomandări privind utilizarea în bune condiţii a forumului ClubTech.ro :

- Să respecte toate interdicțiile de mai sus, în caz contrar administratorii putând apela la sancțiuni, de la un simplu avertisment până la ștergerea contului și restrictionarea accesului, iar dacă este cazul, la autoritățile competente potrivit legislației române în vigoare.
- Să completeze cât mai multe câmpuri din profilul userului precum Location, Occupation ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri și pot reduce la minimum discutiile de genul „Tu de unde esti ?”, „Ce masina ai ?” ...
- Nu se oferă nici un fel de premiu celui care postează cât mai multe mesaje. Nu se face nici o diferențiere între cei care postează mai des și cei care postează mai rar. În concluzie, scrieți numai daca aveți ceva de spus. Pentru noi este mai importanta calitatea decat cantitatea.
- Nu postați inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea, nu dați un răspuns doar pentru a scrie ceva, gen „nu știu”, „nu cred”, ci doar dacă aveți câteva idei coerente și pertinente la subiect.
- Dacă faceți un comentariu la un post imediat anterior, nu se folosește citarea integrală a acestuia (quote), pentru a nu îngreuna citirea de către ceilalti utilizatori a textului.
- Căutați cu atenție (folosind funcția "search") înainte de a deschide un subiect nou.
- Scopul acestui forum este să ne ajutăm între noi. De aceea, evitați postarea de comentarii deplasate la adresa altor membri și încercați să îi ajutați pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar dacă unele pot parea foarte "banale" și "simple".
- Respectați deciziile administratorilor și nu le comentați pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (private message).
- Dacă funcția „caută” nu v-a fost de ajutor, creați topicuri cât mai clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema”, „Help !”, „Cine ma poate ajuta?")
- Nu postați topicuri în care să explicați de ce intentionați să renunțați la forumul ArenaTech.ro; aceasta este o alegere personală, fară relevanță pentru forum.


Responsabilităţi
În conformitate cu prevederile dispozițiilor legale în vigoare, administratorii site-ului nu au nici un fel de responsabilitate pentru conținutul comentariilor postate de către membri.

Chiar dacă din momentul postării, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine ClubTech.ro, dreptul moral de autor și responsabilitatea conținutului aparțin în totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Deși încercam să monitorizăm cât mai bine conținutul mesajelor publicate, administratorii ArenaTech.ro nu pot fi trasi la raspundere pentru oricare din regulile încalcate de membrii acestui forum, cu atât mai mult cu cât caracterul "real time" al postarilor face posibilă oricand incalcarea accidentala a legii.

În cazul în care o persoana consideră că i-a fost incălcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul ClubTech.ro, noi nu putem dezvălui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date către terți nefiind permisă în lipsa acordului expres al persoanei vizate.

Dacă vă considerați nedreptățiți în orice mod datorită unui mesaj de pe forum, puteți proceda la sesizarea justiției sau a altui organ abilitât de lege. Noi ne vom conforma și vom răspunde solicitărilor venite din partea unei astfel de autorități publice, atâta timp cât ele corespund rigorilor legale, urmând să facem cunoscute datele autorului acestuia către autoritatea competentă și să ne conformăm dispozițiilor acesteia, dacă este cazul.
Prevederi finale
Acest regulament intra în vigoare la data publicării lui pe site-ul ClubTech.ro și poate fi modificat fara înștiințări prealabile atunci când situațiile noi o impun. Este recomandat să verificați această pagină periodic.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

17 Sep 2014, 21:12

Update - 17.09.2014
  • Numele unui topic nu trebuie să conţină diacritice, adică: â, ţ, î, ă, ş.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

05 Oct 2014, 00:00

Orice articol, tutorial sau informaţie care este copiat după alte site-uri/blog-uri/forum-uri şi postate pe ClubTech.ro trebuiesc însoţite de un mic regulament.

1. Se caută după numele articolului care trebuie postat pentru a evita dublurile.
2. O aranjare adecvată în pagină.
3. După terminarea efectuari celor 2 proceduri de mai sus trebuie menţionată şi sursa de unde provine acel articol [ exemplu aici! ] , dacă articolul este făcut de persoana care îl şi postează [ [url=hhttp://clubtech.ro/viewtopic.php?p=4#p4]exemplu aici![/url] ] se urmează exemplul dat.

*Orice abatare de la aceste 3 reguli se sancţionează cu avertisment!
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
Locked

Return to “Welcome!”