Ce este keylogger? Cum scapi? Cum te feresti?

Aici discutăm tot ce ţine de Antiviruşi şi Viruşi.
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

23 Sep 2014, 17:48

Mi-a trebuit ceva timp sa ma documentez ca sa pot la randul meu sa va ajut cat de cat, sper sa va fiu de ajutor. Sunt sigur ca multi dintre voi ati avut probleme cu keylogger-uri sau stiti ce inseamna acest lucru. Este un virus cu care multi utilizatori de internet incearca sa va fure parolele si conturile pe anumite site-uri (FileList , XtremeZone etc.)

Am sa va prezint un post despre Keylogger:
- Keylogger
(un tool cu,care atacatorul creeaza un "virus" pe care va trebuii sa`l expedieze victimei,prin mail sau direct pe mess,sau pe un site uploadat,sau in alte moduri!)Cert este ca majoritatea "virusilor" de gen keylogger,sunt vazuti de majoritatea AV,asa ca ar fi bine sa aveti un minim de securitate,un antivirus cu licenta,care poate face update.^"virusul" pe care il va expedia unuei victime,pentru a afla parola,are la baza salvarea textului pe care victima il tasteaza pe propriul Pc,inclusiv parola Yahoo! sau alte parole.Pentru a avea o parola aproape imposibil de furat/spart,puteti seta ca parola indexul unei pagini de net de exemplu,dand click`dreapta pe pagina,View Page Source,si salvati acea pagina ca parola.Atentie!:salvati pagina in pc dvs,pentru a avea salvata parola intr-un fisier .txt ,pentru. eventualele modificari ale paginii de net de catre administrator!
Datele tastate se salveaza intr-un fisier ".txt" si se trimit prin mail(de obicei) atacatorului,automat,astfel incat el poate vedea cu usurinta tot ce tastati dvs in PC.In cazul in care v-ati dat seama prea tarziu ca ati fost infectat cu un virus de tip keylogger,puteti pacalii uneori keyloggerul tastand in eventuale sesiuni de logare(inputuri gen password) ,"taste aiurea"dupa care le stergeti,tastati parola pe sarite,prima litera ,urmatoare,iar stergi litera si tot asa"sa tastati parola cat mai aiurea posibil`asta e ideea".
Daca veti lua in seama aceste masuri de precautie,veti scadea cu mult riscul de a va pierde contul/conturile!Daca aveti intrebari nu ezitati sa le postati!
PROGRAMELE CARE DEPISTEAZA UN Keylogger testate de mine sunt urmatoarele:
-Avira AntiVirus Personal

-AVG Antivirus FREE

-Norton Antivirus FREE

Nu uitati un KeyLogger poate fi sub forma de link, poze, mp3 sau in cel mai rau caz implementate in chit de instalare a fel de fel de programe: Yahoo mess, skyp, winnap, etc.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
Post Reply

Return to “Antivirusi si virusi”