Ruleaza programe in Windows fara sa le instalezi

Windows XP / Windows 7 / Windows 8 / Windows Vista / Linux /.etc
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

07 Oct 2014, 18:57

Se intampla ca in anumite momente sa dorim sa folosim anumite programe temporar/pe perioade scurte de timp, instalarea si dezinstalarea imediata a acestora fiind cam incomoda. Pentru astfel de cazuri si nu numai, aplicatia gratuita Zero Install ne vine in ajutor, fiind capabila sa ruleze programele dorite fara a le mai instala in sistem.

Odata ce ati citit randurile de mai sus cu sigurata va veti intreba cum functioneaza Zero Install, drept pentru care va voi explica in cateva cuvinte ce anume face aceasta aplicatie. Ei bine, Zero Install creeaza cache-uri pentru aplicatiile descarcate in PC si le ruleaza direct din cache, fara a mai fi necesara instalarea acestora (aplicatia foloseste direct URL-urile programelor respective pentru a le rula). Programele dorite sunt extrase in propriile directoare in cache, de unde sunt ulterior rulate ori de cate ori este cazul (de retinut insa ca acesta vor fi accesibile doar utilizatorului/utilizatorilor de Windows care foloseste/folosesc Zero Install). De asemenea programele rulate sunt verificate la fiecare rulare pentru a se asigura ca utilizatorii folosesc mereu cele mai noi versiuni.
Image
Avantajele folosirii Zero Install:
  • dupa instalarea Zero Install, utilizatorii pot selecta orice aplicatie din colectia afisata in Catalog, pe care o pot rula dand un simplu click pe butonul Run;
  • utilizatorii pot adauga noi aplicatii in lista deja existenta, pentru a le putea rula fara instalare;
  • in cazul in care se doreste utilizarea frecventa a anumitor aplicatii, acestea pot fi adaugate intr-o lista separata, My applications, pentru un acces mai rapid;
  • utilizatorii pot folosi in paralel versiuni diferite alea aceleiasi aplicatii (acestea sunt extrase in foldere diferite) fara a exista conflicte intre acestea.
P.S: Zero Install este compatibil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 si Windows 8.1.

Sursa: http://pctroubleshooting.ro/topic/20964 ... instalezi/
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
RazvanCosta
Moderator
Posts: 203
Joined: 06 Feb 2017, 15:24
Nume Real: Razvan Constantin
Nivel cunoştinţe IT: 5

15 Feb 2017, 20:09

Hmm.. interesant! Sincer sa fiu nu credeam ca exista un asemenea program..
Post Reply

Return to “Sisteme de operare”