Windows 10 - pareri si sfaturi

Windows XP / Windows 7 / Windows 8 / Windows Vista / Linux /.etc
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

18 Mar 2015, 21:34

De cateva luni am instalat noul OS Windows 10. Diferentele sunt vizibile, partea grafica este mult mai bine definita iar sistemul de operare se misca mult mai bine.

Singura problema care o intampin in momentul de fata este cu driverul la sunet, dupa 5-6 reporniri acesta ramane instalat dar sunetul nu functioneaza, am facut operatiunea dezinstalare - instalare driver sunet de cateva ori dupa care mi s-a dus placerea de a asculta muzica 5.1 si am lasat driverul default care s-a instalat odata cu Windows-ul.

Acest topic l-am creat special pentru a putea impartasi sfaturi si parerei despre acest nou OS care v-a fi lansat in cateva luni.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
bloodhand
Membru
Posts: 55
Joined: 15 Jan 2015, 08:56
Nivel cunoştinţe IT: 10

02 Apr 2015, 12:49

Nu l-am testat, dar nu-mi place ca l-au umplut de Apps specifice Microsoft. De fapt, mie nu mi-a placut deloc "tabletizarea" Windows-ului incepand cu 8 si aici nu ma refer la interfata Metro, ci la faptul ca au aparut acele Apps, in paralel cu programele clasice de Windows. Dar na, trebuie si ei sa faca ceva banuti de pe urma Apps Store, ca tot e la moda sa dezvolti aplicatii si sa ceri bani pe ele, moda aparuta odata cu Android si iOS. Din pacate pentru Windows, exista o groaza de programe absolut net superioare oricaror tampenii de pe Apps Store-ul Microsoft si asta va ramane mereu avantajul Windows-ului fata de orice alt sistem de operare. Din motivul asta, tabletele x86 costa atat de mult.

Ma asteptam sa faca o versiune mai light decat 7-le sau 8-ul, dar i-au bagat pe gat si mai multe chestii inutile, dupa parerea mea. Si in plus, au renuntat la minunata interfata Aero, au facut o interfata foarte slaba grafic, ba mai mult am vazut icoanele din ultimele release-uri, niste desene facute parca de un copil la gradinita.

Eu am ramas fidel lui 7. E de departe cel mai accesibil dintre toate. Oricum, eu nu am UEFI deci nu m-ar incalzi cu prea mult 8.1 sau 10. Pe viitor, cand o sa-mi achizitionez un laptop nou care va avea sigur UEFI, o sa fie o problema pentru mine. Poate va exista posibilitatea hack-uirii lui 7 in sensul implementarii Fast Startup si a boot-ului UEFI si pe Windows 7 x86. Si, ca tot vorbim de asta, x64 este doar un moft pentru utilizatorul de rand, caci mai mult ocupa spatiu si mananca memorie in plus pentru a facilita platforma 64-bit, in conditiile in care nu se obtin mari performante in programele uzuale. Si ce ne facem daca avem device-uri externe pentru care nu exista drivere de x64?!
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

24 Apr 2015, 07:23

Am renuntat la Windows 10, am revenit la 7 deoarece cu fiecare update pe care il faceam devenea tot mai greoi si mai instabil.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
RazvanCosta
Moderator
Posts: 203
Joined: 06 Feb 2017, 15:24
Nume Real: Razvan Constantin
Nivel cunoştinţe IT: 5

15 Feb 2017, 20:07

Mie sincer imi place foarte mult Windows 10; mi se pare mult mai rapid si usor de folosit fata de Windows 7. Singurul lucru negativ e ca mi se pare putin cam instabil si BSOD-urile sunt mai frecvente (pe windows 7 nu am avut niciodata un BSOD)...
Post Reply

Return to “Sisteme de operare”