conectori PCI-E la o sursa ATX cu 8 pini?

Totul despre partea hardware.
Post Reply
User avatar
BluP19
Membru
Posts: 1
Joined: 22 Nov 2017, 20:40
Nivel cunoştinţe IT: 5

22 Nov 2017, 20:42

Buna, de curand am cumparat un sistem pc Desktop Dell refurbished cu procesor i7 4790, si m-am interesat daca are conectori pt PCI-E, deoarece vroiam sa conectez placa video in slotul acela. Evident, placa de baza are slot PCI-Express, dar sursa nu are un conector cu 8 pini pt PCI-E, are doar unul cu 8 pini (nu 24 !!!) pentru placa de baza si inca unul cu 4 pini (probabil pt procesor, pt ca pe langa el, tot in placa se introduce). Din placa iese unul cu 5 pini, care se distribuie in conectori de SATA....si atat. Am fost uimit si dezamagit. Imi puteti oferi o solutie? Aveam o sursa Thermaltake cu 24 de pini, are si unul de 8 pini, dar cand am incercat sa conectez toate componentele, nu porneste. Calculatorul merge perfect cu sursa originala, insa la ea nu pot conecta PCI-E (placa video). Aveti vreo sugestie?
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

23 Nov 2017, 19:01

Eu am facut zilele trecute o "inventie" care prin surprinderea mea, functioneaza. Cam in aceiasi situatie am fost si eu, in cazul meu este vorba de curent pentru HDD-uri ( 6 la numar ) , sursa veche avea doar 3 iesiri, am fost nevoie sa cumpar o sursa noua, cu inca 4 iesiri sata, dupa care ajutat de un releu am putut sa leg ambele surse intre ele. Sursa noua am lasat-o ca fiind principala, default, de la ea am luat 12V pentru a o putea porni pe cea veche, adica a 2 sursa, m-am folosit de firul verde si cel negru pentru a reusi.
Daca nu este deacord cu ideia mea, vezi ca exista cablu special care poti face ca ambele sursa sa comunice intre ele, eu am ales varianta cea mai ieftina.
Poti incerca asa sau poti schimba sursa ta cu una mai buna. In caz ca vrei sa detaliez cum am rezolvat "inventia" te rog sa postezi aici.
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
Post Reply

Return to “Hardware”