Loading...
Dacă eşti vizitator şi vrei să te înregistrezi, apasă aici.

Top procesoare performante - specificatii

Totul despre partea hardware.
Avatar utilizator
tataieee
Administrator
Mesaje: 3808
Membru din: 17 Sep 2014, 17:52
Țara de origine: Romania
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Localitate: Giurgiu; România
Vârsta: 25
Contact:
Status: Neconectat

Top procesoare performante - specificatii

Mesajde tataieee » 25 Ian 2015, 18:01

Am tot discutat până acum de placi video, de sisteme gata asamblate, iată că, în acest articol, vom încerca să facem un top al procesoarelor performante pentru 2015.

În Romania foarte puțini aleg astfel de procesoare pentru jocuri, asa că majoritatea se îndreaptă spre un procesor mai ieftin. Am discutat despre ele aici.

Este, însă, o nișă importantă de oameni care aleg aceste procesoare pentru producție video, pentru editare 3d, proiectare și alte activități conexe.

AMD a pierdut lupta pe high end, așa că topul de mai jos va fi cu procesoare Intel. De fapt și de drept, aceste procesoare de la Intel sunt singurele care beneficiază de memorii RAM DDR4 ce lucrează în Quad Channel.
Procesoare performante în 2015

Aceste procesoare funcționează cu plăci de bază pe socket 2011. Am discutat despre acestea aici.

  • i7-5930K – Face parte din seria Core i7 4th gen si are nucleu Haswell-E. Este tactat la 3.5 GHz si ajunge pana la 3.7 GHz in turbo. În 3D Mark ajunge la un punctaj de 9091.
  • i7-5820K – probabil unul din cele mai bune procesoare Intel din punct de vedere al raportului pret/performanta. În 3D Mark ajunge la un punctaj de 8573.
  • i7-5960X – chiar dacă nu este cel mai performant procesor de la Intel, prețul este unul pe masură. Este tactat la 3 GHz și ajunge la 3.5 GHz in turbo. În 3D Mark ajunge la un punctaj de 9831.

Chiar dacă în România nu au prea mulți buget pentru a achiziționa așa ceva, în țările mai dezvoltate există o nișă a entuziaștilor. Iată mai jos un videoclip cu procesorul I7 5930k folosit în jocuri:

*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com

Înapoi la “Hardware”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori