Ce inseamna OE, OEM si AFTERMARKET

Locul unde aflăm lucruri utile, privind atât partea electrică cât şi partea mecanică.
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

11 Sep 2016, 09:07

Image
Piesele auto sunt clasificate in trei grupe principale: OE, OEM si AFTERMARKET.

Piesele OE (Original Equipment) sunt piesele de prim montaj, folosite de fabricantul masinii. Piesele originale au inscriptionate logo-ul producatorului (de ex. Sachs) si a marcii auto (de ex. BMW), avand pretul cel mai mare, dar si nivelul de calitate excelent. Acestea sunt vandute comerciantilor exclusiv de catre producatorul marcii auto (de ex. BMW).

Piesele OEM (Original Equipment Manufacturer) provin de la aceeasi producatori care fabrica si piesele originale. Piesele OEM sunt marcate doar cu logo-ul producatorului (de ex. Sachs), avand preturi accesibile si o calitate foarte buna sau excelenta in functie de producator. Acestea sunt vandute comerciantilor direct de catre producator.

Piesele AFTERMARKET sunt facute de alti producatori decat cei care fabrica piese OE si OEM, care au cumparat drepturile de a le produce. Aceste piese sunt marcate doar cu logo-ul producatorului, avand preturi foarte accesibile si un nivel de calitate bun sau foarte bun in functie de producator. Piesele AFTERMARKET sunt vandute comerciantilor direct de catre producator.

Nivelul de calitate a pieselor auto poate fi clasificat astfel: OE – excelent, OEM – foarte bun/excelent, AFTERMARKET – bun/foarte bun. Indiferent de nivelul de calitate, toti producatorii comercializati de AutoKarma respecta standardele impuse de fabricantii marcilor auto.

Pe piata pieselor auto exista comercianti care vand produse contrafacute. Aceste piese seamana cu produsele pe care le copie, dar au un nivel de calitate slab si un pret foarte mic. De aceea un factor important cand doriti sa cumparati piese auto este credibilitatea, renumele si vechimea pe piata a comerciantului.

Sursa: http://vwaddicted.ro/viewtopic.php?p=150#p150
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
User avatar
gunz4nunz
Membru
Posts: 44
Joined: 04 Feb 2017, 16:05
Nivel cunoştinţe IT: 10

05 Feb 2017, 18:57

E riscant sa folosesti piese aftermarket daca nu stii ce faci
Post Reply

Return to “Tutoriale / Documentaţii Auto”