13 lucruri de care sa tineti cont cand cumparati o statie radio CB

» Totul despre Staţii CB
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

22 Oct 2014, 20:29

Alegeti produsul potrivit scopului. Alegeti statii portabile daca le doriti pentru agrement si statii fixe daca le veti folosi in scop profesional. O data ce ati hotarat scopul utilizarii unei statii, alegeti care este distanta de care aveti nevoie. Ca si la detectoarele radar, distanta este cea mai importanta. Statiile portabile au in general, o acoperire pe o distanta intre 1 si 14 mile, daca excludem eventualele obstacole care ar putea diminua acoperirea statiilor. Trebuie sa tineti cont si de buget, daca nu aveti nevoie de o distanta mare de acoperire, atunci puteti alege statia cea mai ieftina de pe piata. Sfatul nostru este sa gasiti o cale medie, pentru ca si raza de acoperire conteaza si nu are rost sa aruncati cu banii pe fereastra. Exista o lista de functii pe care o statie radio ar trebui sa le detina, asa ca atunci cand veti cumpara o statie radio asigurati-va ca produsul acopera macar o parte din lista functiilor pe care v-am pregatit-o noi:
1. Accesorii de conectare- acest modem va permite conectarea unor dispozitive externe la statia dumneavoastra radio. De exemplu, puteti adauga statiei radio, casti sau microfoane externe sau chiar dispozitiv hands-free.

2. Eliminare sunete - aceasta functie permite eliminarea sunetelor care se aud in fundal, doar prin apasarea unei taste.

3. Afisaj iluminat- aceasta functie permite ajustarea luminozitatii de care dispune afisajul statiei radio.

4. Economisirea bateriilor - statia radio va intra in BSM (Battery Save Mode) si va functiona la putere slaba, daca nu este utilizata o perioada. Acest mod va ajuta la mentinerea bateriilor pentru mai mul timp.

5. Tipul bateriilor - majoritatea statiilor portabile folosesc baterii alkaline (AA sau AAA). Anumite modele folosesc baterii reincarcabile NiMH(Nickel Metal Hydride) care sunt considerate superioare altor baterii reincarcabile.

6. Tonuri de apel - aceste tonuri permit emiterea unui anumit sunet catre alte statii din grup, pentru a anunta ca doriti sa sunati alti membrii ai grupurilor. Majoritatea statiilor radio folosesc cateva tonuri de apel diferite, asa ca va puteti alege singuri sunetul dorit.

7. Canalele - Un canal este frecventa pe care o foloseste o statie, pentru a comunica. Statiile pot avea pana la 80 de canale. Pentru a comunica in grup, toate statiile grupului trebuie sa folosesca acelasi canal.

8. Scanner de canale - aceasta functie va ajuta la scanarea canalelor si identificarea canalelor deja in uz. Cand scanerul gaseste un canal activ, atunci va opri cautarea si puteti auzi conversatia.

9. Incarcator automat - anumite statii radio portabile, pot fi adaptate la un dispozitiv de alimentare a bateriilor, fara sa scoateti bateriile din unitate si cu posibilitatea de a utiliza statia in continuare.

10. eVOX- functia numita si VAT (Voice Activated Transmited) permite comutarea statiei pe hands-free. Astfel ca in timpul unei convorbiri puteti trece pe modul „difuzor” .. Acest lucru este foarte practic in trafic sau la vanatoare de exemplu.

11. Blocarea tastaturii - aceasta functie permite blocarea tastelor, astfel atunci cand tineti statia in buzunar sau rucsac si atingeti tastele din greseala, ele nu vor efectua nici un apel.

12. Alerta pentru descarcarea bateriilor - cu o alerta audio dar si vizuala afisata printr-o imagie pe ecranul statiei, veti afla cand bateriile dumneavoastra trebuie inlocuite sau reincarcate.

13. Monitorizarea canalelor - aceasta functie permite verificarea daca este sau nu liber canalul pe care intentionati sa il folositi.
Image
Image
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
Post Reply

Return to “Statii CB”