Ford te scapa de amenzi pentru viteza cu noua tehnologie[VIDEO]

» Navigatie GPS, Statii CB, Tutoriale Auto, etc.
Post Reply
User avatar
tataieee
Administrator
Posts: 3848
Joined: 17 Sep 2014, 17:52
Nume Real: Alexandru Costin
Nivel cunoştinţe IT: 10
Location: Giurgiu; România
Contact:

25 Mar 2015, 20:57

Image Pentru că aveţi o maşină performantă sau pentru simplul fapt că vă grăbiţi undeva, este aproape inevitabil să nu primiţi la un moment dat o amendă pentru viteză prea mare. De cele mai multe ori, acceptaţi această realitate. În alte situaţii, vă motivaţi ca pe viitor să nu se mai repete.

În teorie, orice aplicaţie GPS modernă vă avertizează într-un mod destul de precis în legătură cu viteza maximă cu care puteţi circula în anumite circumstanţe. Problema este că acele avertismente se pot transforma brusc în sugestii, dacă vreţi pur şi simplu să le ignoraţi, riscând repercusiuni gravie. Soluţia vine de la Ford şi poartă numele pretenţios de Intelligent Speed Limiter. Această nouă tehnologie va fi implementată în noul Ford S-Max pe care ar trebui să-l puteţi achiziţiona de oriunde în Europa.

Sistemul de funcţionare nici măcar nu este foarte complicat. O cameră montată pe parbriz citeşte semnele de circulaţie aflate pe marginea străzii, iar când maşina intră într-o zonă cu limitare de 30KM/oră, vă limitează viteza maximă în concordanţă cu respectivul semn. Pentru că implementarea acestui concept într-un mod agresiv ar fi putut avea urmări grave, în loc să frâneze brusc, viteza scade prin reducerea cantităţii de combustibil trimisă către motor.

Pentru că vor totuşi să şi vând noul Ford S-Max, producătorii vă oferă posibilitatea să dezactivaţi respectiva funcţie printr-un buton de pe consola maşinii sau apăsând un pic mai puternic pe acceleraţie. În cazul în care acceleraţi involuntar într-o vale cu Intelligent Speed Limiter, maşina v-a emite nişte avertismente sonore.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F3qmtEGGlOo[/youtube] http://playtech.ro/2015/noile-masini-fo ... ru-viteza/
*Email: w.tataieee@gmail.com
*PayPal: w.tataieee@yahoo.com
Post Reply

Return to “Zona Auto”